Snålblåst

Kom precis in efter en promenad med Ester. Det blåste rätt rejält ute. Men med vinden i ryggen, och håret,  och bra musik i lurarna så kändes det enbart uppfriskande. Fick vårkänslor då vinden i mitt tycke dessutom var ganska så ljum. Vårkänslorna försvann i samma takt vi vände hemåt och jag fick vinden i ansiktet i stället. Dessutom tillkom lite ilsket regn i detta underbara blåsinferno. Ester tyckte nog inte heller det var så skönt, för hon försvann in i sitt lilla hus så fort vi kom innanför dörren. Nåja, nu blir det bakad potatis med kräftröra och veckans första avsnitt av "Halv åtta hos mig".
Hejs!

Jag x flera

   
 
Klicka på bilderna för att se i större format. Vill ni prova själva så gå in på www.photofunia.com.

På pricken

Så förtjust i allt som är prickigt just nu. Känns så vårigt och fräscht. Gillar dessutom pastellfärgerna. Ett litet axplock:


Sommartid

I natt ställer vi äntligen om klockan till sommartid! Länge hade jag bekymmer med flytta fram eller flytta tillbaka den där timmen. Men har ett busbra knep som i alla fall hjälper mig att hålla reda på timmen. Det är bara att tänka på sommarmöbler! På våren plockar man fram möblerna - alltså en timme fram. På vintern tar man in möblerna - alltså en timme bak. Bra va?


Ska ni släcka?



Mellan 20.30-21.30 idag är det dags för den internationella kampanjen Earth Hour.
Ska ni släcka ner? För egen del funderar jag fortfarande. Kanske att jag släcker lamporna, men tv:n får stå på. Kan ju inte missa Robinson heller!! Men har väl funderat lite fram och tillbaka om hela hysterin kring den här timmen... Nu är jag säkerligen inte alls så insatt som man borde vara, men vad ska det resultera i att släcka och stänga av allt under en timme? Läste en annan bloggares åsikt kring det hela och måste nog säga att jag håller med i stort.
Så här skrev hon bl a:

"Så någon kortsiktig förändring får vi knappast, men som jag har förstått det så var väl inte det målet med jippot heller. Tanken är väl snarare att man ska "väcka" världens ledare, att få dem att agera. Men helt ärligt så tror jag de är föga imponerade av att vi fumlar runt i mörker en timme om året. Jag tror hellre att höjdarna precis som oss andra kommer att delta i Earth hour och på så vis fyllas av ett visst mått av självbelåtenhet."

Jaja, det är ju en stund kvar. Får väl se hur det slutar. I mörker kommer jag med all säkerhet ändå inte att sitta även om lamporna inte är tända. Det blir ju så ljust och fint med tända ljus.

Rolig grej

Hittade denna utmaning på en av bloggarna jag brukar läsa.

Den går ut på följande: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Anna-Lena är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Anna-Lena är..." och lägg in dem på din blogg.

Dessa hittade jag:

Anna-Lena är utbildningsledare för B. Hon utbildar i bilen samt på teorikursen. (Skulle nog inte ha tålamod till detta)

Anna-Lena är säker på att hon fortfarande arbetar som tekniker om fem år. (Mjae, tror inte det... Det tekniska sinnet är inte fullt så utvecklat)

Anna-Lena är dessutom ansvarig för konst- och design-utbildningar på Studiefrämjandet i Stockholm. (Hade kanske varit något)

I januari 1995 föddes vår dotter Karin Hedvig Eleonora, kallas Hedvig. På fotot tillsammans med mamma Anna Lena är hon nästan 6 månader gammal. (Fina namn, något att lägga på minnet)

Anna-Lena är volontär på katthem. (Tja, inte helt omöjligt)

Näe, vad säger ni? Verkar inte vara så glamouröst att heta Anna-Lena va? Lite kul uppgift dock.

Back to business II

Har så svårt att motivera mig till att gå till jobbet... Det gäller inte bara i morgon, utan överhuvudtaget. Jag vet inte vad det är - om det är arbetsuppgifterna eller stället. Att jag sedan inte har de mest sympatiska arbetskamraterna gör ju inte det hela bättre eller roligare. Hur kul är det att komma till jobbet efter nästan en veckas frånvaro och inte någon i sekreterarrummet ens bemödar sig med att fråga hur jag mår eller hur jag haft det. Känns fantastiskt att börja arbetsdagen med tårar i ögonen och då inte enbart för nonchalansen utan för att jag ser att inte en jäkel har lyft ett finger för att underlätta min arbetsbörda. Allt har blivit liggande och dessutom har man bara slängt till mig ännu mer att ta hand om nu.
Drar mig för att gå och lägga mig för jag vet att när jag vaknar så är det början till ännu en arbetsdag...

Pretty In Pink

Sucker for pretty things...




Aj aj!

Detta gjorde jag häromdagen:

Vilket i sin tur resulterade i

Efter ett besök på vårdcentralen och Apoteket landade jag hemma med

och


Så kan det gå när man tar ut hunden på promenad.

RSS 2.0